Je hebt veel tijd en energie gestoken in het bouwen van een website. De website ziet er goed uit en het kan haast niet anders dat jouw website veel bezoekers gaat trekken. Wacht even.. hoe zit het met de vindbaarheid van jouw website? In dit artikel vertellen we jou meer over het belang van SEO en waarom het de moeite waard is om hier tijd, energie en geld in te steken. Lees snel verder.

De vindbaarheid van jouw website

De vindbaarheid van jouw website hangt grotendeels af van jouw posities in Google. Wanneer je een nieuwe website bouwt, betekent dat niet gelijk dat bezoekers jouw website kunnen vinden. Daarom is het belangrijk de website te optimaliseren, zodat je hogere posities in Google bemachtigd. Dat is niet makkelijker, zeker niet omdat veel websites in de afgelopen jaren veel waarde opgebouwd hebben.

Wanneer je zelf weinig verstand hebt van SEO is het wellicht een verstandig idee om dit uit te besteden. SEO draait om het vinden van de juiste keywords en met deze keywords probeert je te ranken in de zoekmachine. Met name backlinks van andere websites spelen hier een belangrijke rol bij. Maar hoe krijg je deze backlinks?

Het verkrijgen van backlinks

Wanneer je goede content creëert, zullen bezoekers en andere websites deze vanzelf overnemen. Maar zeker in het begin, wanneer je jouw website net gestart bent, krijgt haast niemand deze content te zien. Daarom is het belangrijk dat je jouw content onder de aandacht brengt bij bloggers en website eigenaren. Als je geluk hebt plaatsen ze de content + een backlink op hen website.

Er zijn dus verschillende onderdelen bij SEO die een belangrijke rol spelen. Ten eerste zal je een aantal keywords moeten uitkiezen waar je hoog op wilt ranken. Vervolgens zal je de aangemaakte pagina’s en teksten moeten optimaliseren. Dit betekent dat je de keywords en synoniemen hiervan laat terug komen in de tekst, titels, meta descriptions en afbeeldingen. Wanneer je dit eenmaal gedaan hebt, begin je met linkbuilden. Je kunt er voor kiezen om links tegen een betaling te laten plaatsen of natuurlijk linkbuilden, wat betekent dat andere websites jouw content overnemen zonder dat jij hiervoor hoeft te betalen.

Hier gaat enorm veel tijd in zitten. Een alternatief is betaalde links, maar dan heb je al gauw een behoorlijk budget nodig. Heb je geen zin in hoofdpijn en besteedt je SEO liever uit? Kijk dan op SEO uitbesteden.