Televisies en smartphones worden steeds slimmer. In het verleden stonden deze twee apparaten los van elkaar, maar met de Android TV Mediabox is daar verandering in gekomen. Deze TV box van Google laat jouw televisie en smartphone vlekkenloos samenwerken. In dit artikel vertellen we jou meer over de Android TV mediabox en waarom je deze gadget wel of niet moet aanschaffen.

 

Praten met je televisie

Je hoeft je bank niet meer af te komen. Je kunt de televisie namelijk met jouw smartphone bedienen. Dit maakt het mogelijk om met jouw stem de televisie te bedienen. De One Flick remote methode werkt aan de hand van zoektermen. Je noemt een aantal zoektermen op, zoals ‘films overzicht’ en aan de hand daarvan weet jouw televisie precies wat ze moeten doen.

 

De Android Mediabox is zeer eenvoudig te installeren. Het enige wat je nodig hebt is de mobiele applicatie, die vaak al automatisch op jouw smartphone geïnstalleerd staat. Daarnaast heb je en HDMI kabel nodig en een stopcontact. Je drukt de HDMI kabel in je televisie, stopt de kabel in het stopcontact en kunt direct van start gaan. Mocht je er niet uitkomen dan kun je altijd de bij geleverde instructies doorlezen. Hier wordt op een eenvoudige wijze uitgelegd hoe je de TV mediabox kunt installeren.

 

Google Play store

Via jouw televisie kun je inloggen in de Google Play store. Vanaf hier heb je toegang tot duizenden applicaties die je op je televisie kunt gebruiken. Dit betekent dat je foto’s kunt bewerken op een groot beeldscherm, het nieuws kunt kijken via je favoriete applicatie en games kunt spelen via de televisie. Maar dat is nog lang niet alles! Meer weten over de mediaplayer? Neem dan een kijkje op deze website.

 

Naast het gebruiken van applicaties kun je ook onbeperkt films, series en sportwedstrijden bekijken. Hier zal je maandelijks een bedrag voor neer moeten leggen. De films en series worden niet gedownload, maar gestreamt. Dit maakt het mogelijk om films en series op in HD kwaliteit te kunnen bekijken. Lekker genieten!

 

Het komt erop neer dat je alleen een vast bedrag voor de mediabox betaalt. Dit bedrag ligt ongeveer rond de € 100. Wanneer je onbeperkt films etc. wilt bekijken betaal je een maandelijks bedrag tussen de 10 en 20 euro. De Android TV mediabox is absoluut een aanrader wanneer je gek bent op gadgets, games, films, muziek en simpelweg je leven een stukje makkelijker wilt maken.