De iPhone oplader is misschien wel de populairste lader van dit moment. Veel mensen gebruiken de iPhone oplader intensief. Dit is natuurlijk heel leuk alleen door dat intensieve gebruik raken veel mensen de kabeltjes ook kwijt of beschadigen ze. Om dan weer een nieuwe iPhone oplader te kopen van Apple is best wel duur. Daarom zal ik in deze blog evalueren of u er verstandig aan doet om wel of geen originele oplader te kopen. Ik zal dus de verschillen van de originele oplader van Apple en de alternatieven op een rijtje zetten. Op basis van dit resultaat zal ik u adviseren.

 

iPhone oplader: de voordelen en de nadelen

Het eerste voordeel van een officiële Apple oplader ten opzichte van namaak is dat de garantie in het geval van een oplader van Apple langer is. Dit wil zeggen dat wanneer uw oplader om onbekende reden spontaan minder of niet presteert dat u bij Apple verhaal kunt halen. Het grote voordeel van de onofficiële iPhone opladers is het prijsverschil. U betaalt als snel 50% minder voor een oplader van bijvoorbeeld de Hema dan een officiële van Apple. Dit prijsverschil maakt de keuze voor de meeste mensen makkelijk. Vooral voor degene die hun opladers constant kwijtraken zijn de goedkopere opladers een uitkomst. Wat heb je immers aan garantie als je oplader kwijtraakt. Nog een voordeel van de namaak iPhone opladers is dat de aanbieders nog steeds de opladers van de oudere modellen aanbieden. Dit neemt de irritatie weg die veel mensen met oude telefoons hebben. Het laatste voordeel van de namaak opladers is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren. Bij Apple kan je alleen de traditionele witte oplaadkabels kopen. Op deze manier maakt u de iPhone oplader toch net een stukje persoonlijker.

 

iPhone oplader: hier kan u uit kiezen

Zoals eerder gezegd bieden derden ook opladers van oudere iPhone aan. Voor de 30 pins iPhone oplader van Apple kan u dus ook terecht. De kleurvariaties worden nog steeds elke dag uitgebreid. Van zwart tot knalrood. Daarnaast zijn er ook namaak iPhone opladers die een andere kabeltextuur hebben. Deze mutatie kan zorgen voor een sterkere kabel. Wel moet ik zeggen dat die kabeltextuur ervoor zorgt dat het vermogen in sommige gevallen minder zal zijn. Dit heeft dan weer als resultaat dat uw telefoon wat minder snel is opgeladen. In het geval u uw telefoon elke avond oplaadt en er vervolgens een dag mee kan doen maakt dit vermogen verschil dus niet echt uit. Als u wakker wordt is uw telefoon dan in beide gevallen 100% opgeladen.