Je kunt, in de stad, over het algemeen prima uit de voeten zonder auto. Er is altijd openbaar vervoer voorhanden en anders kun je altijd nog op de fiets stappen of een stuk gaan lopen. Maar soms heb je gewoon even een auto nodig. Bijvoorbeeld om je ouders te bezoeken in een afgelegen dorp of om de wekelijkse boodschappen te doen. Ook zakelijk auto huren is soms wel heel handig. Zeker wanneer je dat via Greenwheels doet. Car sharing via Greenwheels is gemakkelijk en duidelijk. Geen kleine lettertjes, geen gedoe met het op een afgelegen industrieterrein afhalen van een auto. Nee, met car sharing via Greenwheels staat er altijd een auto bij jou in de straat!

Car sharing is iets anders dan carpooling

Car sharing is de perfecte oplossing. Je kunt de auto reserveren en deze gebruiken als jij 'm nodig hebt. Je hoeft met car sharing de auto niet te delen of te wachten tot meerdere mensen dezelfde kant op moeten. Dan hebben we het namelijk over carpooling. Dat is iets heel anders! Het enige waar je rekening mee moet houden is dat het zomaar kan dat de auto die jij wilt huren al gereserveerd is door een van de andere gebruikers. Dat hoeft echter geen probleem te zijn. Met meer dan 2.300 auto's in heel Nederland is er altijd wel een auto bij jou in de buurt.

Combineer de Greenwheels auto met een treinreis

Je kunt in Nederland heel goed uit de voeten met de trein. Voor je het weet ben je van de ene naar de andere stad gereisd. Maar wat nu als je daarna nog door moet reizen? Dan kun je de bus nemen of een car sharing auto van Greenwheels reserveren op het treinstation. Ben je weer klaar om weer in de trein te stappen? Dan zet je de auto gewoon weer terug op de eigen parkeerplek. Zo simpel kan het zijn!

Hoe zit het met betalen?

Je kunt bij Greenwheels een abonnement afsluiten waardoor de prijs per kilometer en per uur een stuk lager wordt. Dat is vooral interessant als je met enige regelmaat gebruik maakt van car sharing. Verder heb je er geen kosten aan. De brandstof is inbegrepen, net als de verzekeringen en de wegenbelasting. Ook over onderhoud en pechhulp hoef je niet na te denken. De enige extra kosten die je zou kunnen maken is het parkeren op een andere plek dan de eigen parkeerplek en natuurlijk een eventueel opgelopen bekeuring.